logo ICAPGroup white logo ICAPWEBSolutions white

03/02/2017
Κατηγορία: Websites
Γράφει ο/η: ICAP WEB Solutions
Εμφανίσεις: 2958
Απαραίτητο πλέον για όλους το Πιστοποιητικό SSL (Secure Socket Layer) για τη Google

Απαραίτητο πλέον για όλους το Πιστοποιητικό SSL για τη Google

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Google, όλες οι ιστοσελίδες που ζητούν τη συμπλήρωση στοιχείων από τον επισκέπτη και δεν έχουν φροντίσει να εγκαταστήσουν το απαραίτητο πλέον πιστοποιητικό κρυπτογράφησης θα εμφανίζουν την ένδειξη NON SECURE μέσω της πλοήγησης από Google Chrome Version 56!

Οι συζητήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο ότι η πρόσφατη απόφαση της Google αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Σίγουρα η ενέργεια αυτή έχει να κάνει με την απόφασή της να πολεμήσει ανοιχτά τις ιστοσελίδες που δεν φέρουν την απαραίτητη κρυπτογράφηση στοιχείων που λαμβάνουν από επισκέπτες τους μέσω ενός SSL (Secure Socket Layer). Η σύγχυση που ενδέχεται να δημιουργηθεί στους επισκέπτες των ιστοσελίδων ανά τον κόσμο, αναφορικά με πιθανή παρερμηνεία του μηνύματος περί ασφάλειας, θα αντισταθμιστεί σίγουρα από τη συμμόρφωση των διαδικτυακών καταστημάτων που έως τώρα δεν είχαν φροντίσει να τακτοποιήσουν αυτή τους την υποχρέωση.

Τι είναι το SSL;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως μερικές ιστοσελίδες ξεκινούν με http:// ενώ κάποιες άλλες με https:// και ένα πράσινο λουκέτο! Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα της ύπαρξης ή μη ενός πιστοποιητικού SSL. Τι συμβαίνει όμως πίσω από αυτή την ένδειξη; Το SSL είναι ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό που αγοράζουμε από μία Εταιρία Προστασίας Δεδομένων και Έκδοσης Πιστοποιητικών (Certificate Authority) και δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ web server σας και του web browser του επισκέπτη σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα που διέρχονται μεταξύ των δύο παραμένουν ιδιωτικά και ασφαλή από οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής. Τα είδη των πιστοποιητικών SSL που μπορείτε να προμηθευτείτε είναι:

  • Domain Validation SSL Certificates (DV SSL) - κωδικοποιεί την πληροφορία και ταυτοποιεί τα στοιχεία του καταχωρητή και του domain name της ιστοσελίδας του.
  • Organization Validation SSL Certificates (OV SSL) - κωδικοποιεί τις πληροφορίες και ταυτοποιεί την ιστοσελίδα της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από αυτήν. Πραγματοποιείται ειδικός έλεγχος της Εταιρείας πριν την έκδοση αυτού του πιστοποιητικού, καθώς και της ιδιοκτησίας του Domain Name.
  • Extended Validation SSL Certificates (EV SSL) - Το πιο ασφαλές πιστοποιητικό. Η αδειοδότηση και έκδοση απαιτεί διεξοδικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες οι Αρχές Πιστοποίησης ελέγχουν σχεδόν όλες τις πτυχές μιας εταιρίας και της ιστοσελίδας της.

Η ιστοσελίδα μου χρειάζεται SSL;

Αν η ιστοσελίδα σας ζητά οποιοδήποτε στοιχείο από τους επισκέπτες της όπως φόρμες επικοινωνίας, εγγραφή σε newsletter, δημιουργία λογαριασμού, online αγορές κ.ά., τότε ΣΙΓΟΥΡΑ χρειάζεστε SSL. Εναλλακτικά οι επισκέπτες της σελίδας σας θα βλέπουν ότι το περιβάλλον στο οποίο σκοπεύουν να πληκτρολογήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία δεν είναι ασφαλές.

not secure login

Ποια είναι τα οφέλη από την εγκατάσταση ενός SSL;

  • Επαγγελματισμός: Κάθε επιχείρηση που θέλει ένα πιστοποιητικό SSL για την ιστοσελίδα της δέχεται τον απαραίτητο έλεγχο από την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών.
  • Αξιοπιστία - Εμπιστοσύνη: Η ύπαρξη του SSL πιστοποιεί την ασφαλή πλοήγηση του χρήστη στην ιστοσελίδα σας. Στην περίπτωση βέβαια που έχετε eshop, το SSL προσδίδει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στους επισκέπτες που σκοπευουν να σας δώσουν τα στοιχεία τους και αυξάνει την πιθανότητα να επιστρέψουν και πάλι στη σελίδα σας (returning customers).
  • SEO: ο αλγόριθμος της Google πριμοδοτεί με καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν HTTPS
  • Ακεραιότητα: Τα δεδομένα δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να καταστραφούν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό.

Τι πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω ένα SSL στην ιστοσελίδα μου;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εγκαταστήσουμε άμεσα για εσάς το SSL στην ιστοσελίδα σας!

Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το SSL στο site σας, συγχαρητήρια! Είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε τον νέο Google Chrome 56 χωρίς να τρομοκρατήσετε τους επισκέπτες σας και η σελίδα σας θα πρέπει να φαίνεται ήδη, κάπως έτσι:

secure login

Σημείωση: Οι αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή, του Browser ή του Δικτύου σας, ενδέχεται να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπετε τις SSL/https σελίδες.

Πηγή: Google Security Blog

 
ICAP Group SA © 2018 All Rights Reserved - Disclaimer